2015. január 20., kedd

40. fejezet

Drága Olvasóim! Itt is lennék a következő fejezettel, nem túl eseménydús, de azért remélem tetszeni fog nektek. Az utolsó arénás fejezetnek a vázlata már készen van, sőt, bele is csaptam a lecsóba, idők kérdése, míg megíródik, de hogy mondjak konkrétumot, a 43-44. fejezet lesz, valószínűleg kettészedem... Utána pedig már csak 1-2 fejezet marad, hogy drága időnket élvezhessük Myrával. Jó olvasást kívánok, véleményeket szívesen várok, illetve remélem, mindenkinek kitűnő (haha) lett a félévije. A következő résszel pedig igyekszem hamar jönni! :)

41. fejezet
Nem tudom, mennyi ideje gubbasztok egymagamban, de annyit tudok, hogy még mindig sírok. Már nem folynak patakokban a könnyeim, csak egy-egy könnycsepp bukkan mindig ki, de már az is elegendő, hogy annak a jelét mutassam, nem vagyok jól. Nagyon nem vagyok jól.
Időközben Dean utolért engem, azonban akárhányszor a közelembe akart jönni, ugyanannyiszor intettem neki, hogy menjen el. Hagyjon békén.
Valamiért nincs kedvem most vele beszélni, főleg az utóbbi párbeszédünk óta. Még hogy ketten nyerhetünk, még hogy én nyerhetek... Valahogy nem gondolta át. Nem gondolta át, hogy neki van a legnagyobb esélye rá. Az a baj vele, hogy túlságosan önzetlen, s ennek köszönhetően nem gondol magára, a képességeire. Oké, hogy jót akar nekem, meg akar menteni, amit teljesen megértek, azonban azt figyelmen kívül hagyta, hogy fordított esetben is mennyire borzasztó lenne. Vigyáz rám, de mégsem. Vagy mintha csak testileg tenné... A lelkemet teljes egészében nem ápolná.
A Nap elfoglalta kitüntetett helyét, az égbolt tetején jár. Aztán szép lassan nyugaton elbújik, s az éjszaka után a másik oldalon előbukkan, majd ezt teszi egyik napról a másikra. Körkörös forgást végez, amit ki tudja, mikor fog abbahagyni. Amit ki tudja, mikor fogom utoljára látni.
Kicsit később a pólóm ujjával megtörlöm az arcomat; a rászáradt könnyek kicsit csípik. A hajamat kibontom, a fejemet hátradöntve szebben összegumizom, de előtte a koszos ujjaimmal átfésülöm. Na, ja, rám férne egy alapos mosdás. Talán most ki is választottam, hova tartsunk a következő alkalommal.
Lassan felállok, és hirtelen majdnem összeesek a két vékony lábamra nehezedő testsúlyomtól. De azért tartom magam, és pár lépés után már normálisan sétálok.
Dean felé tartok. Azt hiszem, ideje lenne megbeszélni a dolgokat, az érzéseinket. Hogy például mit gondolok a viselkedéséről. Úgy érzem neki is tudnia kell, hiszen úgy fair.
- Szia – köszönök olyan halkan, hogy szerintem nem is hallotta.
A földön ül, ahogy én tettem nemrég, s a fejét felém fordítja kissé összehunyorított szemekkel. A nézéséből mintha ezt venném le: „Mégis mit akarsz?” Remélem nem ez a mondat jár a fejében.
- Beszélnünk kéne – folytatom a reagálása után. Ekkor már élesebben rám pillant, mintha most ezt kérdezné: „Mégis miről akarsz velem beszélni?!” – Kérlek, válaszolj már valamit.
- Oké. Tessék – feleli unalmas hangon. Nagyon szépen köszönöm!
- Bővebben? – kérdezek újra célozgatva. Nem nagyon érti, hogy miről szeretnék vele tárgyalni.
- Miről szeretnél velem beszélni? – kérdezi vissza úgy, mint ahogy magamban elképzeltem, hogyan felel először. Kedvesen, de egy kicsit megijedve. Viszont úgy látom, csak tetteti. Nem is igazán érdekli.
- Arról, amiről az elrohanásom előtt „vitatkoztunk”. Jogod van tudni, mit gondolok róla.
- Hát jó – válaszolja halkan.
Helyet foglalok mellette. A két lábamra ülök, és a kezemet rájuk ejtem. Egy mély lélegzetet veszek lehunyt szemekkel, majd elkezdem azt, amit magamban fogalmaztam meg.
- Nem értek veled egyet. Egyszerűen nem. Természetesen örülök neki, hogy törődsz velem, és hogy az a célod, megments, de... emlékszel, mikor az interjú után is ugyanez volt a téma? Hogy meg akarsz védeni, életben akarsz tartani. Már akkor elmondtam neked, hogy vedd figyelembe az én döntéseimet, és hogy ne csak az én bőrömet próbáld megmenteni, hanem a sajátodat is. De mintha csak úgy elengedtél volna a füled mellett mindent, amit mondtam, ráadásul meg is ígérted ezt nekem. És rájöttem, hogy valószínűleg hazudtál akkor. Még sosem tetted, főleg nem velem. Én bíztam benned, bízok is, de olyan szinten csak velem foglalkozol, hogy magadra nem gondolsz. Erős vagy, ügyes, okos, és mintha ezekről a tulajdonságaidról megfeledkeztél volna ez idő alatt. Te meg tudod csinálni segítség nélkül. Képes vagy nyerni. Én nem, vagyis nélküled nem. És azt szeretném, hogyha lehetőséged nyílik rá, menj haza. Megérdemled. Úgyhogy szépen kérlek erre. Nagyon szépen.
Tanakodik, erősen tanakodik, látom az arcán, hogy nem tud mit válaszolni. Pár percig néma is lesz köztünk a tér.
- Te is képes lennél rá. Te is megérdemled, sőt. Annyi tragédián mentél keresztül életedben, ráadásul most kezdtél el élni. Nem fejezheted be, végig kell vinned, mert hiszem, hogy e szakasz után csak jobb várna rád. Hiszem és tudom. Érzem. Úgyhogy én kérlek szépen – érvel hatásosan. Az igaz, hogy sok rossz történt velem, de a hiszi, tudja és érzi nem elég arra, hogy tényleg így legyen. Nem láthatja előre.
- Ebben igazad van, de... belefáradtam. Belefáradtam a próbálkozásba. Hogy igyekezzek magamnak jobb életet teremteni. Itt vagy nekem te, a családom, és ennyi. Mindenki mást elveszítettem, aki még sokat jelentett nekem. És ha te is meghalnál, nem tudnám feldolgozni. Túl sok csapás egy gyenge léleknek, túlságosan is törékeny vagyok...
- Mert szerinted én hogy viselném, ha te halnál meg? – vág közbe a szavamba. – Tévedsz, ha azt hiszed, hamar túltenném magam rajta. Ebben pedig te nem gondolsz rám. Hogy mi lenne velem a későbbiekben. De akkor most jól elmagyarázom – tart egy kis szünetet, hogy egy mély lélegzetet vehessen. – Szeretlek. Nagyon szeretlek, és a fájdalom, amivel együtt kellene majd élnem, felemésztene. Én... én képtelen lennék bármit csinálni nélküled. Istenem, a hiányod... Nem bírnám. Nem bírnám ki, és komolyan mondom, ha már az őrület szakadékának szélénél állnék, valószínűleg leugornék. Hogy veled lehessek. Mert egy napot sem tudok nélküled élni, ha tudnád mit éreztem az Arénában, míg külön voltunk! Minden másodpercben rád gondoltam. Hogy hogy vagy, jól vagy-e, és minden rendben van-e veled. És igen, jobban törődöm veled, mint magammal. Mert jobban szeretlek téged magamnál. Az életem vagy... amit képtelen lennék csakúgy eldobni magamtól. Ezért próbállak megmenteni.
És a mécses eltörik. Újból könnyek szántják végig elpirult arcomat, s a homályos látásomból ki tudom venni, hogy Dean is elérzékenyült. De még mennyire! Ő is könnyezik. Mindketten könnyezünk.
Közelebb húzódok hozzá, majd a karommal átölelem a nyakát, és szorosan magamhoz húzom.
- Én is szeretlek. Nagyon szeretlek – suttogom a fülébe elcsuklott hangokkal s a sírástól rázkódóan. – Sajnálom, mindent sajnálok. Felejtsük el, hogy a vita megtörtént. Te emlékszel rá? Én már nem is! – folytatom félig nevetve és tettetve, hogy tényleg nem történt semmi rossz köztünk.
Nem dönthetjük el magunk között, hogy ki térjen haza. Mert nem tehetjük. Mindkettőnk a másikat igyekszik életben tartani, de most rájöttem, valamelyikünknek nem fog összejönni. Vagy talán egyikünknek sem. Ezt nem tudhatjuk, így éljünk a mának, hiszen fogalmunk sincs, melyik perc lesz az utolsó együtt töltött időnk perce. Nem szabad haragudnunk egymásra, hiszen ha úgy búcsúzunk el egymástól, az a rosszabbnál is rosszabb lenne. Szeretnünk kell egymást, és kitartani. Szeretni és szeretve lenni. A végsőkig.
- Nem foglak hagyni elmenni. Nem szabadulsz tőlem – feleli kicsit később.
- Elhiszed, hogy nem bánom? – kérdezem, mielőtt az arcomat a nyakába fúrnám. Dean illat. Életem végéig érezni akarom.
- El – válaszol alig hallhatóan. De én hallottam. Minden szavát hallom.
- Azon gondolkodtam még mielőtt ide jöttem hozzád, hogy meg kéne keresni a tavat, hogy megmosakodjunk. Jól esne egy kis csobbanás.
Fejét hátrahúzza, hogy rám nézhessen. – Mindent, amit csak szeretnél – válaszolja széles mosollyal az arcán. Úgy szeretem, mikor minden probléma megoldódik közöttünk, olyankor felhőtlen boldogok vagyunk, illetve képtelenek vagyunk leakaszkodni a másikról. Legszívesebben most sem állnék fel, és csak a kezét fognám. Az egész testét közel akarom érezni magamhoz.
De aztán ő tápászkodik fel először, így követem a mozdulatait. Mikor egyenesen állok, a nadrágomat feljebb húzom, a pólómat pedig lejjebb. Nem szeretem, ha bármim is kivillan.
A szemébe nézek, jelezve, hogy indulhatunk. Bólogat. És így útnak is eredünk. Nem sok mindent szólunk a másikhoz, inkább hagyjuk, hogy mindketten élvezhessük az együttlét örömét. Azért az ujjaimat szorosan az övé köré fonom, és nem telik el olyan lépés, hogy a vállammal véletlenül ne érnék hozzá az övéhez, de nem zavarja, inkább örül neki, hogy ezzel is közelebb vagyok hozzá. És én is.
Nem sokat bolyongunk, mert úgy tűnik, mikor hosszú futásra szántam rá magam Sophie-tól való búcsúzkodás után, jó úton mentem. Végre valami, amit jól csináltam.
Sophie... Édes drága Sophie-m! Rettentően hiányzol. És biztos nem egyszer lesz, mikor hirtelen eszembe fogsz jutni. Téged soha nem lehet elfelejteni.
Mikor a tavacskához érünk, melyen a nap fénye visszatükröződik, és amit a kisebb-nagyobb zöld virágok csodásan körbeölelik, nyomban bele tudnék futni mindent magam mögött hagyva. De nem így teszem; Dean a táskát ledobja a hátáról a földre, újra megfogja a kezemet, a szemembe pillant, és csak azután rohanunk a hideg vízbe. Mikor a lábamhoz ér, minden porcikámon végigfut a remegés, de nem állok meg, még egy kicsit beljebb megyek, pontosabban addig, míg a víz a mellemig nem ér. Akkor már megállok Deannel egyetemben, a kezemmel az arcomba csapok egy kis vizet, a fejemet hátrahajtom, hogy a hajamat is érje, majd forgok egyet kinyújtott kezekkel, mintha valami boldog mesében élnék. És a tetejében még kacagok is egy kicsit, csakhogy még hatásosabb legyen. Dean észre is veszi, kérdőn rám néz, de csak legyintek egyet. Arra pedig már csak a fejét rázza aranyos mosolyával.
- Ez most nagyon kellett! – szólalok meg nagy csönd után. Teljesen felfrissültnek érzem magam, mintha most keltem volna ki az ágyból frissen és üdén, mert egy nagyon szép és várva várt napra ébredek. De nem, nem így van. Sehogy se van. Szimplán örülök, hogy megfürödhetek. Régen tettem, na.
- Dean – fordulok feléje. – Esetleg ki tudnál most menni és elfordulni? Szeretnék, tudod, alaposabban megmosakodni – célozgatok a következő teendőmre. Az elején nem nagyon érti, mit akarok, de aztán idővel leesik neki.
- Minek? Együtt járunk – heccelődik.
- Dean! – ordítom félig. – Kérlek szépen. Tudod, milyen vagyok.
- Csak vicceltem, nyugi, természetesen kimegyek addig, ne aggódj. Nem gondoltam komolyan.
- Tudom, hogy nem gondoltad komolyan, de azért egy másodperc erejéig úgy tűnt.
- Sajnálom. – Azzal egy puszit nyom az arcomra, és a vizet hordva magával kifele tart.
Mikor már látóhatáron kívül kerül, még egyszer alaposan körülnézek, és csak azután kezdem el levetni magamról a cipőmet, nadrágomat, pólómat. Mindvégig igyekszem nem kilógni a vízből, hogy semmimet sem mutassam meg a nézőknek, már ha minket mutatnak, de attól függetlenül a Játékmesterek még látnak minket, és már az sem kellemes gondolat.
Két ágyú dördülése csap a levegőbe, ami szinte széthasítja azt, olyan hangos. Megijedek, s utána már csak annyit hallok, hogy zörögnek a tó melletti növények. Dean az.
- Minden oké? – kérdezi félig megijedve, miközben takargatva magamat válaszolom neki, hogy persze.
Ketten meghaltak. Két új személy, akik kiestek, akik nem térhetnek haza. Egy mély lélegzetvétellel és lehunyt szemekkel emlékezek rájuk. Bár nem tudom kik voltak azok, kicsit jótékony hangulatban vagyok.
Gyorsan befejezem a fürdést, kikecmergek a ruháimért a part szélére, felkapom őket magamra, s szólok Deannek, hogy végeztem, jöhet ő.
- Nem muszáj kimenned – mondja, ahogy kifele tartok.
- Dean! – szólok rá újra. Azt hiszi vicces, ha piszkál.
- Bocsánat.
Aztán a puha fűben találom magam szétterülve, illetve várva, hogy megszáradjak tetőtől talpig.
Sosem gondoltam volna, hogy fogom még magam ilyen jól érezni az Arénában. Bár rengetegszer eszembe jut Sophie, Mark, egy-egy megszólalásuk, viccük, a beszédhangjuk, nevetésük, mozdulataik... A szerelem öröme a gyászuk ellen tolakszik a szívemben, és egyelőre nem tudom eldönteni, melyik fog győzni. Egyik percben a szerelem áll nyerésre, de aztán a másik pillanatra fordul a kocka. És hogy meddig fog ez így menni? Addig, míg vége nem lesz a Viadalnak. Az lesz a döntő küzdelem. Bár tudnám most, melyik fog győzni!

6 megjegyzés:

 1. Imádom!!! ♡♡Olyan tehetseges vagy! Eszmeletlen jo a tortenet!! *-* Varom a kovi reszt! ♡♡

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm! :') <33 Igyekszem hozni. :)

   Törlés
 2. Nagyon jó. Remélem hamar hozod ;) IMÁDOM.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, örülök, ha nagyon tetszik! :)

   Törlés
 3. Mikor hozod a következőt? :)

  VálaszTörlés